Sista repet innan jullovet

Igår började vi med att repa slutet av scen 14 och början av scen 17 (den sista scenen). Efter en liten paus hade vi det sista genomdraget, scen 12-17 + epilogen. Många av de här scenerna är väldigt fina och tårarna var inte långt borta! När vi hade kört igenom allt var det dax för lunch och för de som ville var det jullov. Om man ville prata med Fransesca däremot så fick man vänta ett tag till med jullovet. Jag tror att ungefär hälften av oss statister stannade kvar och pratade med Fransesca. Ett härligt samtal så här innan jul.
Det var en väldigt kort dag, vilket var skönt eftersom nästan alla såg fram emot ett 10-dagars jullov!!

God Jul 
       &
Gott Nytt År
   önskar

Ida, Sophie och Frida

P.s. De har satt upp en jättestor affich på stadsteatern om Ringaren i Notre Dame...premiären närmar sig!! :) D.s.

Fortsatta genomdrag

Idag när vi kom till teatern fick vi börja med att spela in en kort reklamjingel som ska spelas på radio och göra reklam för föreställningen.

Efter att vi gjort det fick vi gå till repsalen. Där övade vi på en dans som ska vara med i scen 11, scenen med Phoibus fest vid floden. Sen repdades det mer scener. I vissa scener är inte alla med och då får vi lite rast. Efter repandet hade vi genomdrag igen för samma personer som var där igår.

Vi har även idag fått musiken till föreställningen, så nu kan vi sitta hemma och lyssna på dessa underbara låtar som är med i föreställningen.

Nu har vi en dag till och sen får vi ett kort men ett naggande gott jullov.

Ha en trevlig kväll
MVH/
Frida 

Lite nytt

Idag gjorde vi en ny grej. En lite spännande grej.
Efter att ha repeterat scen två och tre lite grann, så fick de viktiga människorna omkring produktionen komma och titta, så som mask och kostym tillverkarna, de som skrivit musiken, teater chefen m.m.
Vi visade då upp scen 1-5 och prologen utan stopp.
Det ska vi även göra i morgon och på fredag.
Så tills veckan är slut ska vi ha gjort ett genomdrag genom hela pjäsen och visa hur långt vi kommit med varje scen.

MVH Sophie

Referensgrupp

Den stora händelsen idag var referensgruppen som kom och hälsade på efter lunch. Men innan lunch jobbade vi statister med scen 10 och 14 (Piskningen och hängningen). Det är fortfarande lite rörigt och vi ändrar hela tiden men premiären är ju inte förrän i februari så vi har tid på oss!
   Efter lunchen hade vi en halvtimme på oss att repa innan ref.gruppen kom. Därför valde vi att repa scenen i miraklernas hov, då är vi alla tiggare och alla vi statister är med. Temat idag var kärlek, hela ringaren handlar ju om olika sorters kärlek. Vi spelade upp lite olika kärleksscener och sen samlades vi i samma grupper som förra gången. Den här gången hade vi fått frågor i förväg så diskussionen flöt på lite lättare men det är svårt att få ett gäng 10- och 14-åriga ungdomar att snacka!
   Till sist hade vi sångrep i 1,5 timme tillsammans med Maritha. Bo-G och Victoria var också med i början. Vi hann faktiskt med att sjunga alla sånger som vi fått texten till och det börjar låta riktigt bra :D
   En av de få saker som är tråkigt/jobbigt med att vara på teatern är att vi fortfarande måste hinna med skolan. Visserligen har de flesta lärare varit väldigt snälla men imorgon är det prov och jag tror vi är många som egentligen känner oss ganska oförberedda..

Take Care!
Ida

Statistfokuserad dag

Idag har vi statister fått jobba ensamma med Fransesca utan skådespelare, vilket kan vara väldigt förvirrande. Det är lite lättare att agera och reagera när man har en riktig person framför sig. Både Fransesca och hennes regiassistent Kalle gjorde sitt bästa och agerade olika roller, vilket gjorde det lite lättare.

Vi gick igenom scen 2-3 och scen 7-8. Man skulle kunna tro att scen 2-3 blir lättare och lättare då vi repat dessa två scener väldigt ofta känns det som, men det är fortfarande svårt för det är så mycket som händer och hela tiden blir det ändringar. Idag fick jag t.ex. lära mig en ny dans och bytat plats med Sophie som skulle dansat från början. Det gick rätt bra tillslut. Scen 7-8 gick också helt okej, det finns fortfarande en del frågetecken, men det löser sig alltid.

Under dagen har några av våra adelsdamer provat sina vackra klänningar och haft kostymprov. Det ryktas om att de ska sitta bra och att man ska känna sig otroligt vacker i dem. Så jag längtar till imorgon då jag ska få ha mitt kostymprov och få prova min jättetjusiga klänning.

Dagen har varit trevlig och det har varit skönt att få ha egen tid mellan Fransesca och oss statister och förhoppningvis så kommer det gå bra imorgon med skådespelarna. Imorgon ska också träffa våra referensgrupper och spela lite scener för dem.

Kramar//
Frida

Piskningen

Hej!

Igår övade vi scen 10. Där är de flesta av oss folk som tycker det ska bli vädligt kul att se på när någon blir piskad. En väldigt hemsk scen! Eftersom vi bara hade två timmar  att repa på så hann vi inte med så mycket. 

Vi fick också schemat för nästa vecka och det är nästan bara genomdrag, ska bli spännande att se hur långt vi faktiskt har kommit, det är svårt att få en helhetsbild när vi repar var scen för sig. Nästa vecka ska vi som är adelsdamer dessutom ha kotymprov, äntligen ska vi få prova de fina klänningarna som vi sett hänga på galgar i kostymateljén :)

Adios Amigos!
Ida

Långa kjolar, båtar och sång

Idag har vi varit lite uppdelade. Vi började med att vi som ska vara fina damer skulle gå till kostymavdelningen och hämta varsin lång kjol med släp. Sedan gick vi lite klumpigt till repsalen (kjolarna satt inte så perfekt, en del var för långa osv). Där repade vi på scen 11, vilket är Fleurs födelsdagsfest. Vi tränade på att gå som fina damer gjorde på medeltiden och sen tränade vi på att gå med våra båtar. Sen tränade vi på en lite dans som ska vara med och efter det fick vi lära oss en liten rytm som vi ska slå på våra båtar. När allt detta var gjort började vi repa på själva scenen.

När vi var klara med scen 11 sprang vi 6 flickor som är fina damer ner till den gamla repsalen och övade på sånger. Idag var det några nya låtar som vi fick sjunga. Vi fick även papper på alla låtarna, så nu kan man öva hemma!

Efter sångrepet hände det inte så mycket. Det var bara de personerna som spelar romer som skulle vara kvar resten av dagen så vi andra drog oss hemmåt.

Det var denna dagen. Hoppas att ni haft ett bra Lucia-firande.

Kram/
Frida

Sång och rytm

Idag har vi bara ägnat åt oss att få till de rätta rytmerna och danserna. Det är väldigt svårt med kul. Man måste vara otroligt fokuserad för att klara av det, känner jag själv i alla fall.
Men när man väl får till det, är det himla kul!!

Som vi berättat innan så är det en Disney-feeling över det hela. Så magiskt är det!

mvh sophie


Ny vecka, nya tag

Ja, en ny vecka har rullat igång!
Idag så började vi inte förens efter lunch och då fick vi reda på att vi skulle ta en liten paus, tills vi blev kallade.

men sen var vi igång!
Vi repa scen 2-3, de första scenerna. I dem dansar vi även, väldigt trevlgit är det. Pardans och så. Mysigt medeltida feeling över det hela. Man blir lite avis på publiken som kommer att få se det, jag vill själv kunna se det hela när det är klart ..

Efter ett antal till pauser, så började vi repa scen 14, där vi, folkmassan, blir arga och sjunger argt på zigenarna.
Ibladn så kännr man sig taskig mot dem på riktigt.

Mer hinner jag tyvärr inte skriva nu, men imorgon så tar Frida eller Ida över.

MVH SOPHIE

Referensgrupp

När vi kom till teater idag hade vi ungefär en timme på oss att repetera lite innan referensgruppen kom. Fransesca gick igenom prologen och scen ett med de skådespelare och statister som är med där, vi andra fick vänta nere i kantinan. En kvart innan referensgruppen kom kallades vi andra upp och vi gick igenom en del av scen 3.

Så kom då äntligen referensgruppen, den bestod av en 4:de klass och en 8:de klass. De fick se de scener vi repat in och efter det samlades vi i små diskussionsgrupper, elever, statister och skådespelare. Elevernas uppgift var att kommentera det de sett. Vi frågade bl.a. om de förstod det de sett, eller om något var otydligt? Hur Frollo uppfattades, etc.

När eleverna/referensgruppen gått samlades hela ensemblen och diskuterade vi vad eleverna sagt och hur de uppfattat det de sett.
Deras kommentarer är jätteviktiga för oss så att vi vet vad vi behöver förtydliga eller kanske ändra på. Vi kommer att träffa de vid några fler tillfällen så att de kan följa utvecklingen och hjälpa oss att göra den här produktionen så bra som möjligt!

Trevlig Helg!!
Ida

Ps. Klicka gärna på länkarna. Då kan vi se hur många som besöker vår sida och förhoppnigsvis klättra på blogglistorna :) Ds.

Scen 2-3 och sång

Idag har vi jobbat med scen 2 och 3. Vi började med scen 3 där vissa av oss skulle vara elaka och reta romerna och tycka att de inte har något i Paris att göra. Man känner sig väldigt elak när man gör detta, för det är inget som man vanligtvis inte brukar göra. Sen fortsatte vi med scen 2. Där gick vi igenom en låt och lite koreografi som ska var till låten.

Efter detta hade vi en kort paus. Då fick vi fika, vilket var motiverande. Den sista timmen sjöng vi på 3 stycken låtar och övade på dem och försökte hitta rätt tonart, vilket inte alltid är så enkelt om man inte sjungit så mycket innan.

Sen var dagen slut och vi fick ta oss hemåt. En mycket trevlig dag idag med.

Kram/
Frida

Rytm, sång och scen 7-8

Idag har vi varit på teatern på eftermiddagen. Vi började med att öva de rytmer som vi ska ha med i föreställningen tillsammans med Tina. Detta höll vi på med en timme och vi fick även öva med attribut som stavar. Det kändes bra att få fräscha upp rytmerna då det var ett tag sedan vi fick göra dem. Efter vår första timme blev det schemaändring då det saknades musik till det som skulle repas därefter. Istället fick repa på slutet av scen 7 och scen 8.

Dagen var inte så lång idag på teatern idag, endast halvdag idag för oss, så det finns inte mycket mer att berätta om dagen. Vi har övat på scen 8 innan, men nu har vi kommit en bit till på den scenen och det känns bra. Nu gäller det bara att komma ihåg allt som man ska göra, och detta gör man genom att tillexempel anteckna och skriva ner det, om man nu inte har något superminne,

Det var dagen det

Kramar/
Frida
image3

En lång dag

Idag har vi varit på teatern hela dagen.

Vi började med att repa scen 2 och 3. I dem scenerna spelar vi stadsbor.
Och för att göra vårt arbete enklare med våra rollkaraktärer, så har vi fått bygga upp en berättelse om våra karaktärer. Jag är till exempel dotter till Katarina i klassen. Och sedan har vi man tänkt ut hur våra karaktärer känner varandra. Det blir mycket lättare då att leva in sig i rollerna.

Efter lunch så fortsatte vi lite till med scen 2, 3. Och sedan gick vi över till scen 17, den sista scenen. Och där spelar vi statister folkmassa. Det är väldigt kul att vara folkmassa. Vissa av oss får små egna repliker som vi ska skrika ut. Så det låter äldigt levande, om man kan säga så.

Kort och gott om denna dag
MVH Sophie

RSS 2.0